Известие

Collapse
No announcement yet.

Температура охладителна течност

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Температура охладителна течност

Здравейте
    Регистрирах се във форума преди доста години, защото обмислях покупка на Алфа едно време, което така и не се случи, но ето че години по-късно все пак взех такава кола - Алфа 147, 1.6 бензин, 2006 г. Количката е чудесна, но имам проблем - трудно загрява, а когато загрее и карам на прав път, температурата пада рязко, понякога дори на 50 градуса. Най-логично според мен е термостатът да е развален. Освен това от време на време ми светва чек енджина и изписва на борда съобщение, което забравих, че не го е показвала скоро, но нещо от сорта на "control system" нещо си.
    Нямам никаква идея за нито един Алфа сервиз, а знаем колко е важно да се иде при надежден и коректен човек, особено, когато си лаик.
    Съвети?

Списък със сервизи:

http://clubalfaromeo.com/forum/forumdisplay.php?f=5
    Алфа Ромео 146 1.6TS 1999
    Mazda 6 2.3 2005
    sigpic

Comment

Напук на разни лордовски мнения, термостата ти е заминал. Ама като гледам, това може да ти е най-малкия проблем. Закарай колата в сервиз, да й направят диагностика. Щото скоро може, да не си толкова прехласнат, по модела.
      Преди да се купува кола, се кара на проверка в сервиз. Дано не е сериозен проблема.

Comment

Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
        Напук на разни лордовски мнения, термостата ти е заминал. Ама като гледам, това може да ти е най-малкия проблем. Закарай колата в сервиз, да й направят диагностика. Щото скоро може, да не си толкова прехласнат, по модела.
        Преди да се купува кола, се кара на проверка в сервиз. Дано не е сериозен проблема.
        Ако има предвид мен, понеже ме наричат Лорда, моля покажи къде в тази тема има мое мнение, или пак пишем колкото да не заспим и да се заяждаме?
        Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

Първоначално публикувано от raduslaf Покажи съобщение
          Здравейте
          Регистрирах се във форума преди доста години, защото обмислях покупка на Алфа едно време, което така и не се случи, но ето че години по-късно все пак взех такава кола - Алфа 147, 1.6 бензин, 2006 г. Количката е чудесна, но имам проблем - трудно загрява, а когато загрее и карам на прав път, температурата пада рязко, понякога дори на 50 градуса. Най-логично според мен е термостатът да е развален. Освен това от време на време ми светва чек енджина и изписва на борда съобщение, което забравих, че не го е показвала скоро, но нещо от сорта на "control system" нещо си.
          Нямам никаква идея за нито един Алфа сервиз, а знаем колко е важно да се иде при надежден и коректен човек, особено, когато си лаик.
          Съвети?
          Просто смени термостата и всичко ще е наред.
          Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

Изобщо не може да става дума за прехласнат Просто върши работа количката и затова я определям като чудесна.

Comment

Казах го в друг смисъл. Кола се взима, след като й е направена диагностика. Закара ли я в сервиз, да видят грешката?
              Иначе колата е страхотна, да й се радваш много.

Comment

Днес оставих колата в Горубляне при едно момче Радостин. Той е поддържал колата преди да дойде при мен. Изглежда доста свестен, така че се надявам всичко да е наред довечера като отида да си я взема

Comment

Стискам палци. Обслужи я както трябва и ще й се радваш дълго време. Недей да пестиш от косумативи, че ще ти излезе солено после. Колата иска хубаво и най-важното оригинално масло. Разучи ли, какво екстри има?

Comment

Стискам палци. Обслужи я както трябва и ще й се радваш дълго време. Недей да пестиш от косумативи, че ще ти излезе солено после. Колата иска хубаво и най-важното оригинално масло. Разучи ли, какво екстри има?
                    Смених маслото и филтрите, сложихме нов термостат и засега е чук. Похапва малко масълце, ама не е болка. От обслужване не пестя. Екстрите не са нищо особено, ама и на мен като цяло ми трябва климатик, ел. стъкла и огледала и другото ми е все тая

Comment

Бензинка е, ще хапва масълце. Следи го първите седмици, за да разбереш какъв е разхода. И да знаеш кога да доливаш. Маслото трябва да е качествено, доста хора ще ти кажат че най-добре е 5w50. Но ти ще си прецениш, според това как караш колата.
                      Предполагам има ASR и VDC, сега да падне сняг и ще се радваш като малко дете.
                      Весели празници и безаварийни километри.

Comment

Бензинка е, ще хапва масълце.
                        Обоснови се!
                        Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Спарка ако се кара с хубаво масло и не влиза в лютеницата, изкарва 10 000км без нужда от никакво доливане...
                          156 2.0TS

Comment

Достатъчните като брой теми, във форума. И не само тук показват, че TS мотора е склонен да гори масло. Дори и да е в добро състояние. Може изобщо да не пуши, газовете да са изцяло в норма, да няма теч и пак маслото да намалява. А ако някой си направи труда да помисли над написаното в клижката на колата, а там пише че след 6000 км, разхода на масло се стабилизира. Обърнете внимание, на думата стабилизира. А ако отворите сайт на производител на масло, без значение кой и зададете търсене по модел кола, ще видите че пише проверка на маслото, през 500 км. Сигурно щото, не го гори?
                            Знам че в тоя форум има коли, дето сигурно и бензин не горят, ми направо връщат на бензиностанцията. Ама това са рядкост.

Comment

Маслото се проверява и по други причини, а не само че го гори и че е бензинка. Не казвам, че ТС е върхов мотор без да гори и капка, ама твоето изказване бе предубеденост. Демек ако имаш дизелова кола, няма да погледнеш въобще щеката, защото е дизел.

П.С.
                              Бензин, ако искаш вярваш разода ми за 300км е....200гр.....а сега де!
                              Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

Working...
                              X